Marrara Christian College – science lab

EDUCATION Project

Project Profile

R

OCCUPIED SPACE

R

FEATURE TIMBER

R

ACOUSTIC
TREATMENTS

LOCATION: Amy Johnson Ave, Marrara

VALUE: $400,000

COMPLETION DATE: August 2019

Description

Asset construction was recently tasked with creating a space for the students at the Marrara Christian School’s science lab; an inspiring facility where the students could thrive in an academic capacity yet still hold the function of a working class room.

A centrally positioned carpeted area clearly defines where the class room desks congregate, the soft flooring underfoot is hard wearing and spill proof yet with a modern design in bright orange tones that play nicely off the raw timber overhead and the funky tiles that line the far walls.

Around the periphery of the room is hard wearing vinyl flooring that adds great function allowing for experimentation and easy clean up when things don’t quiet go to plan. Overhead is a timber slat ceiling playing off the black backdrop above and lit with feature lighting. This timber ceiling also frames the black air-conditioning caskets and modern black fans.

Each of the work bench set ups include a plumbed in sink positioned off centre in the counters making it a functional workspace. Power points are hooked into the under bench utility and storage cupboards. Finished in earthy timber tones and seamlessly integrated into the super hard wearing vinyl flooring for easy clean ups.

Safety is a huge priority when working with chemicals and the team at Asset Construction took that on board working to the safety plan and installing an eye wash and shower along with floor drainage, fire extinguishers and more.

In addition to the main class room there is a secondary work area with a large glass feature window allowing both areas to flow yet creating a barrier for separate working classrooms. Tall tables and seating creates a work area for the students that can be easily transformed into any configuration whilst at the front of the classroom is a single workbench with built in storage and plumbed in sink.

Asset used local trades and completed this project on time and on budget with the ultimate approval coming from the kids who get to use this great space.